Falafel BIO bumbiņas

2,31 €
Package: 
160g
Barcode: 
4015637822952
Sorry, this product is currently out of stock.
Producer

Nesatur glutēnu. Maisījums paredzēts apmēram 16 veģetārām bumbiņām.

Sastāvdaļas: rupja maluma turku zirņu milti*, smalki malti turku zirņu milti*, jūras sāls, kumins*, pētersīļi*, ķiploku pulveris*, koriandrs*, baltie pipari*.*Bioloģiskā lauksaimniecība ārpus ES (kontroli veica: skat. uz iepakoj.)

Lietošana: iepakojuma saturu sajauc ar 250 ml vārīta ūdens un 15 minūtes atstāj uzbriest. Pēc tam masu vēlreiz apmaisa un ar mitrām rokām veido mazas bumbiņas. Ļoti karstā eļļā, piemēram, olīveļļā, no abām pusēm fritēt/cept zeltaini brūnas.Īpašās bumbiņas. Īpaši kraukšķīgas: bumbiņas pēc cepšanas apviļā sezama sēklās. Īpaši pikantas: 1 sīpolu sīki sagriež kubiņos un iemīca mīklā. Īpaši austrumnieciskas: smalki sakapā pusi buntītes svaiga koriandra un pievieno masai. Klasiskajā variantā bumbiņas pasniedz ar pitas maizi vai lavašu. Labi sader ar jogurta mērci vai Harissa (asā paprikas pasta). Austrumniecisks zirņu sautējums: 200 g smalki sagrieztu puravu īsi pasautē ar 4 ēd.k. saulespuķu eļļas. Pievieno gatavo maisījumu un, nemitīgi maisot, nedaudz apgrauzdē to. Maisījumu aplej ar 1,5 l ūdens un uz mazas uguns vāra 10 min. Pievieno sāli. Sautējumu servē ar svaigi sakapātu koriandru vai ar svaigi sakapātiem pētersīļiem un citrona šķēlīti (3-4 personām). Paprikas-baklažānu podiņš ar turku zirņu biezeni: 200 g kubiņos sagriezta baklažāna, 200 g kubiņos sagrieztas paprikas, 200 g kubiņos sagriezta cukini un sakapātas 2 ķiploku daiviņas. Dārzeņus sautē ar 4 ēd.k. olīveļļas. Pievieno 500 ml (vai 680 ml) svaigas tomātu mērces, kā arī sāli un piparus. Sautē 10 min. uz mazas uguns zem vāka. Atsevišķā katliņā uzvāra 680 ml ūdens un maisot pievieno gatavo maisījumu. Uz mazas uguns, nemitīgi maisot, vāra 5 min., tad noņem no uguns un ļauj 5 min. uzbriest. Pikantumam pievieno sāli, piparus, ēdamkaroti olīveļļas

100g gatava produkta satur: enerģētiskā vērtība 1418kJ/338kca; tauki 6g, no tiem piesātinātās taukskābes 1,1g, ogļhidrāti 43g ,no tiem cukurs 2,8g; šķiedrvielas 15g, olbaltumvielas 18g, sāls 2,1g