Vulkaniskā melnā sāls

1,47 €
Package: 
200g
Barcode: 
4607116672419
Sorry, this product is currently out of stock.

Vulkāniskā melnā sāls Kala Namak (smalkā) - Himalaju dabīga sāls, neattīrīta, bagātināta ar jodu, kāliju, fluoru, sēru un dzelzi.

Himalaju dabiskais sāls pirms 500 miljoniem gadu izveidojās vietās, kur agrāk atradās jūra (300-600 m dziļumā, šādā veidā nepakļaujoties apkārtējās vides iedarbībai). 100% dabīgā, neapstrādātā, nerafinētais sāls nav attīrīts ar ķīmijas palīdzību un nesatur konservantus vai piedevas. 

Melnā sāls (pazīstama kā Kala Namak vai Sanchal hindu valodā) ir īpašs indiešu vulkāniskā kalnu sāls veids. Patiesībā, šī sāls ir rozīgi lillā – pelēcīga. Tai ir īpatnēja sēra minerālu smarža, taču, saskarē ar pārtikas produktiem, tā ātri vien pazūd. 

2Melno sāli iegūst no vulkāniskajiem reģioniem Pakistānā un Indijā. Indijas virtuvē melno sāli lieto kā garšvielu un ar to piešķir īpatnēju aromātu pikantiem svaigajiem salātiem, sauktiem par „chaats” un arī svaigiem čatnijiem, uzkodām, marinādēm, raitām (uz jogurta bāzes gatavoti salāti) un daudz citiem pikantiem Indijas izstrādājumiem. Dažkārt melno sāli lieto, lai piešķirtu aromātu vēsiem vasaras dzērieniem, piemēram, populārajam dzērienam ar ķimeņu aromātu – Jal Jeera.

Izcelsmes valsts: Pakistāna.

Related products