Zobu kopšana ar Yaweco

20 februāris, 2018
ECO | Jaunumi zobu kopšanas lauciņā
Pēdējā laikā blogā daudz jaunumi tieši eko vai dabiskās kosmētikas lauciņā. Bet tas tikai tāpēc, ka mana karjera un mana sadzīve rit ap vide lietām, bioloģisko lauksaimniecību un līdzīgām tēmām, tādēļ gluži vienkārši un diezgan loģiski arī mana kosmētika palēnām kļūst arvien zaļāka. Bet nebēdājat - kā jau īsts blogeris es nesmādēju jaunumus un labprāt iepazīstos gan ar aptieku, gan mass-market un arī ar ekskluzīvo kosmētiku.
Bet nu - atpakaļ pie maniem jaunumiem mutes higiēnas lauciņā.

Manos zobu kopšanas jaunumos ir trīs produkti no jaukā SekoEko veikaliņa - superīgākā zobu pasta, kas lietota pēdējā laikā, eko zobu birste ar maināmu galviņu un zīda zobu diegs. un pirmo reizi savā karjerā lietoju eko zobu diegu :) Bet nu pa vienam - un sākšu ar savu lielāko atklājumu un pēdējā laika absolūto favorītu - Kingfisher zobu pastu.

Kingfisher dabīgā zobu pasta ar fenheli un fluoru ir fantastiska, ļoti maiga, labi putojoša un garšīga zobu pasta, kas teicami notīra zobus un piešķir elpai svaigumu. zobu pastai ir ļoti maiga un patīkama anīsa garša, tā nekož mēlē un nededzina. No pēdējā laikā lietotajām dabīgajām zobu pastām šī  pārējās ir atstājusi tālu aiz uzvaras pjedestāla. Tiem, kas bažās par fluora trūkumu zobu pastās Kingfisher piedāvā zobu pastas ar fluoru, savukārt tiem, kas bažās par pārlieku lietu fluora daudzumu zobu pastās Kingfisherpeidāvā tās pašas zobu pastas arī bez fluora. Tā teikt - katrai gaumei :) Izvēlējos ar fluoru, jo nespēju iedomāties kur citur es to varētu uzņemt. Un pie tam tūbiņā ir milzīgi 100ml, kas mani priecēs vēl ļoti ilgu laiku.

Tālāk sekos trīs ekskluzīvi produkti, kas pieejami tikai SekoEko. Vai arī es vienkārši nekur citur tādus neatradu. Pirms iegādājos produktus, man patīk pārbaudīt cenas vairākos veikalos un SekoEko esmu atzinusi par vienu no lētākajiem eko veikaliņiem.
Bet nu atpakaļ pie Yaweco, un sākšu ar zobu birstīti un maināmajām galviņām.

Yaweco gan nav saņēmis nekādus eko sertifikātus, bet paša uzņēmuma filozofija ir tāda, ka eko ir tas, kas nerada atkritumus vai minimizē tos. Un šajā gadījumā šo zobu birsti var saukt par eko, jo tā netiek izmesta miskastē pēc pirmās lietošanas, tā tiek izmantota atkārtoti, jo ir iespējams nomainīt galviņu un turpināt lietot kā jaunu. zobu birstes maināmās galviņas ir ražotas no pārstrādātiem materiāliem. Yawecozīmola produkti ražoti Vācijā.
Ar zobu birsti komplektā nāk viena galviņā, taču var iegādāties atsevišķi 4 maiņas galviņu komplektu un ar šādu komplektu būs gana veselam gadam. Un gada izmaksas būs 3,99 EUR (neskaitot vienreizējo ieguldījumu zobu birstes iegādei). Vai nav fantastiski?

Par šo zobu birsti esmu teju tik pat lielā sajūsmā kā par zobu pastu. zobu birste ir standarta izmēra un ļoti ērta. Esmu izvēlējusies soft (mīkstās) galviņas, līdz ar to zobu birstes sariņi ir ļoti mīksti, maigi un reljefs ērts perfektai zobu virsmu notīrīšanai. Maiņas galviņas kātiņā turas izcili, nekur nekas nestaigā, nekratās, nepateiksi, ka tas nav vienlaidus liets materiāls. Un arī galviņu izņemšana ir ērta un ļoti viegla - nospiežot uz paaugstinātā punktiņa - birstīte pati izlec laukā. Šis noteikti ir izdevīgākais zobu birstīšu pirkums.

Kā pēdējais šoreiz - Yaweco dabīgā zīda zobu diegs.

Yaweco dabīgā zīda zobu diegs ir apstrādāts ar bišu vasku, lai tas labāk slīdētu un būtu ērtāks lietošanai. Pārsteidza, ka zobu diegs ir iepakots stilīgā un ļoti ērtā iepakojumā, kurš pagriežoties nosedz zobu diega galu, lai neieskrien kāds puteklis un zobu diegs būtu vienmēr maksimāli tīrs, ja nu patīk nēsāt to līdzi somiņā, un pagriežot iepakojumu uz otru pusi - atkal atklājas zobu diega paņemšanas mehānisms. Kaut ko tādu redzu pirmo reizi. Ir baigi stilīgi :) Bet runājot par pašu zobu diegu, varu teikt, ka tas ir stingrs, neplīsts un lietošanā ir ērts, tik jāsaka gan, ka varēja būt nedaudz smalkāks, jo šaurākām zobstarpām prasītos ko nedaudz tievāku. Bet kopumā ir labs un noteikti konkurētspējīgs ar tradicionālajiem zobu diegiem. Gan zobu diegs, gan tā iepakojums ir no biodegradabliem materiāliem. Pirmo reizi lietoju dabiskas izcelsmes zobu diegu un jāsaka, man patiešām patīk šī apziņa - lietot īsta zīda diegu :)

 

AutorsHealth & Beauty blog manapasakupasaule.blogspot.com