Kuskuss, BIO

2,72 €
Iepakojums: 
500g
Svītrkods: 
4752113002230
Atvainojiet, šis produkts pašreiz nav noliktavā.
Ražotājs

Kuskusu gatavo no dažādu graudaugu miltiem, taču vispopulārākā un tradicionālākā izejviela ir kvieši. Skrotētus un samaltus kviešu graudus samitrina un ar rokām saveļ sīkās lodītēs, ko pēcāk apkaisa ar sausiem miltiem, lai atdalītu citu no citas. Lodītes izsijā, lai atdalītu tās, kuras nav pietiekami lielas kuskusa granulām, tvaicē un izkaltē. Granulu diametrs pirms gatavošanas ir aptuveni milimetrs. Tāpat kā makaroniem, kuskusam nav savas izteiktas garšas, tāpēc garšas daudzveidošanai bieži izmanto dažādus buljonus, garšvielas, garšaugus, dārzeņus, žāvētus augļus, riekstus vai gaļu.

Ātri pagatavojamajam kuskusam jāpievieno nedaudz vāroša ūdens vai buljona un jāatstāj dažas minūtes ievilkties. Uzbriedušo kuskusu izmaisa un pasniedz galdā. Kuskusu gatavo arī pikantā vai maigā buljonā vai sautējumā un pasniedz ar dārzeņiem (burkāniem, kartupeļiem, rāceņiem u.tml.) vai gaļu (vistas, jēra vai aitas). To var pasniegt arī ar zivi vai kādu saldu mērci. Kuskusu var lietot arī makaronu vai rīsu vietā. Atdzesētu kuskusu izmanto sāļiem un saldiem salātiem. Tradicionālās dārzeņu piedevas kuskusam ir sautēti ķirbji un cukini, pupiņas, burkāni, turku zirņi (auna zirņi), kāļi, kartupeļi u.c. Kuskusa ēdieniem mēdz pievienot ķiplokus, sīpolus, ķimenes, romiešu ķimenes, piparmētras, koriandru, sīvo papriku, ingveru u.c. Saldajā ēdienā var pasniegt kuskusu ar svaigiem vai žāvētiem augļiem, safrānu, kanēli u.c.

Pagatavošana: kuskusu aplej ar karstu ūdeni, ļauj uzbriest, tad pievieno sviestu un 3 minūtes uz mazas liesmas karsē, pastāvīgi maisot.

100 g produkta satur:

  • Enerģētiskā vērtība: 1493 kJ/ 353 kcal
  • Olbaltumvielas: 15.8 g
  • Ogļhidrāti: 64 g
  • - No tiem cukuri: 1.7 g
  • Tauki: 2.6 g
  • - No tiem piesātinātās taukskābes: 0.5 g
  • Šķiedrvielas: 7.6 g
  • Nātrijs: 6 mg

Izcelsmes valsts: Itālija.