Rauga pārslas, bio
Lielisks B vitamīnu avots! Rapunzel rauga pārslām raksturīga pikanta, sieram līdzīga garša. Tās lietojamas kā vegānā alternatīva - iebiezinātājs mērcēm vai kā garšviela salātiem, dārzeņu sautējumiem un zupām.
Lūk, dažas idejas, kā vēl iespējams izmantot Rapunzel rauga pārslas: izmaliet Rapunzel rauga pārslas kopā ar sāli un ķimenēm, un pārkaisiet popkornam; samaļot pārslas ar blanšētām mandelēm un sāli, iegūsiet vegānu 'parmezānu' apkaisīšanai; ½ ēd.k. pārslu sakuliet ar ½ glāzi sojas piena, 1 ēd.k. miltu, ½ ēd.k. cukura, ½ tējk. kanēļa – mērcējiet maizi un cepiet franču tostermaizes; lai pagatavotu mērci makaroniem, dārzeņu sacepumiem, karstmaizēm un lazanjai, sajauciet pārslas ar miltiem, sāli, ķiploku pulveri, sinepēm un margarīnu, pielejiet ūdeni un uzvāriet!
Sastāvdaļas: izžāvēts raugs, kas kultivēts uz bio labības bāzes*, pilngraudu kviešu milti*, jūras sāls. * - no bioloģiskās lauksaimniecības.
100 g vidējā uzturvērtība:
- 1412 kJ / 335 kcal,
- tauki 4,2 g,
- no kuriem piesātinātie 1 g,
- ogļhidrāti 42 g,
- no tiem cukuri 5,4 g,
- šķiedrvielas 13 g,
- olbaltumvielas 26 g,
- sāls 4 g
- B1 vitamīns 0,7mg(64% NRV));
- B2 vitamīns 1,9mg (136% no NRV);
- B6 vitamīns 0,5mg (36% no NRV);
- pantotēnskābe (B5 vitamīns) 2,1mg (35% no NRV);
- niacīns (B3 vitamīns) 6,8mg (43% NRV)
NRV- uzturvielu atsauces vērtība