Kurzemes kaņepju sēklu proteīns un šķiedrvielas

5,72 €
Iepakojums: 
500g
SKU:
kurz0083

Izspiestas, maltas kaņepju sēklas.
Kaņepju sēklas audzētas Latvijā, neizmantojot herbicīdus, pesticīdus, fungicīdus. Rauši iegūti no eļļas pirmā spieduma raušiem ar auksto spiešanas metodi. 100% dabīgs produkts.
Lieliska, pilnvērtīga barība cilvēkam, olbaltumvielu un šķiedrvielu avota, kā omegas 3,6,9 papildinājums uzturā.
Izmantojama kokteiļos ar pienu, vai sulām, kā arī putrās, ar sviestu, konditorejā un maizes cepšanā. Kaņepju sēklu olbaltumvielas dabīgi nesatur glutēnu.
Kaņepe ir vienīgais augs pasaulē, kas olbaltumvielas veido no Edestīna, kas padara tās viegli uzņemamas organismā. Edestīns ir globulīns, kas ir vislīdzīgākais globulīnam, kas atrodas asinsplazmā. Tas ir vitāli svarīgs veselas imunitātes uzturēšanai. Edestīns kalpo par būvmateriālu jaunām antivielām, šādā veidā atbalstot imūnos procesus. 

Bagātīgi satur arī šķiedrvielas (~42%). Uzturā šķiedrvielas ir nepieciešamas, jo tās stimulē zarnu peristaltiku, veicina gremošanas sulu izdali un holesterīna izvadi no organisma un labvēlīgi ietekmē zarnu mikrofloru. Ieteicamais šķiedrvielu daudzums dienā veselam cilvēkam ir 30-35g, ņemot vērā sekojošu attiecību nešķīstošajām un šķīstošajām – 3 pret 1. Izspiestas, maltas kaņepju sēklas satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes.

Uz iepakojuma 2 kokteiļu receptūras.

Produkta uzturvērtība 100g:

  • Olbaltumvielas 37-42g;
  • Ogļhidrāti 24 g;
  •     tostarp cukuri 3g
  • Tauki, no kuriem:3-5g
  •      Piesātinātās taukskābes 0,6 g
  •      Mononepiesātinātās taukskābes, t.sk.: 0,6 g
  •      Polinepiesātinātās taukskābes, t.sk.5,6 g
  •              Omega 3(Alfalinolēnskābe) 4,2 g
  •              Omega 6 (Linolskābe) 1,4g
  • Enerģētiskā vērtība: 392kcal/ 1655kJ