Malts bio kardamons

3,43 €
Iepakojums: 
35g
Svītrkods: 
9004145003491
Atvainojiet, šis produkts pašreiz nav noliktavā.
Ražotājs

Bioloģiski audzēts, malts kardamons.

Kardamons ir ļoti aromātiska garšviela, ko visbiežāk izmanto austrumu virtuvē. Tā unikālā, viegli saldenā un pikantā garša ļauj to lietot kā saldo, tā pikanto ēdienu gatavošanā. Kardamona spēja uzlabot tik daudzu ēdienu garšu ir iemesls tam, ka to var savienot ar visdažādākajām sastāvdaļām – sākot ar jūras velšu ēdieniem, līdz pat mērcēm, gaļas, cūkgaļas ēdieniem, dārzeņiem un pat desertiem, konditorejas un dažādiem ceptiem izstrādājumiem, kā arī dzērieniem.

Kardamonam ir spēcīga, unikāla garša, ar intensīvi aromātisku smaržu. Tā ir ierasta sastāvdaļa indiešu virtuvē. Kardamonu vislabāk uzglabāt pākstīs, jo, tiklīdz sēkliņas ir pakļautas apkārtējās vides (saules, gaismas u.c.) ietekmei vai arī tās tiek samaltas, aromāts strauji zūd. 

Zaļais kardamons ir viena no dārgākajām garšvielām svara ziņā, bet ir nepieciešams ļoti nelielos daudzumos, lai piešķirtu aromātu. Kardamonu lieto arī vairākos pikantos ēdienos. Dienvidāzijā zaļo kardamonu bieži lieto tradicionālajos indiešu saldumos un Masala chai jeb garšvielu tējai. Zaļā kardamona pākstīm to dzimtenē – Indijā - tiek dota priekšroka to formas dēļ. Šis iemīļotais kardamona veids tiek izlasīts, kamēr vēl ir nenobriedis un tiek saulē kaltēts, lai saglabātu tā spilgti zaļo krāsu. Zaļā kardamona pākstis ir grūtāk atrodamas un dārgākas daļēji tādēļ, ka tām piemīt spēja ilgāk saglabāt garšu un aromātu.

Sastāvdaļas: kardamons*. * bioloģiskā lauksaimniecība.

Saistītie produkti