Rapunzel auksti spiesta, nerafinēta bio olīveļļa “KRETA”

11,64 €
Package: 
500ml
Barcode: 
4006040002062
Sorry, this product is currently out of stock.
Producer

Auksti spiesta, nerafinēta pirmās šķiras olīveļļa. No “Koroneiki” šķirnes olīvām ražotās eļļas sulīgais aromāts sajūsmina gardēžus. Tā ir ideāli piemērota salātiem un uzkodām (antipasti). Piemērota svaigēšanai. Olīveļļas polifenoli veicina asins lipīdu aizsardzību pret oksidatīvo stresu. Labvēlīgo ietekmi panāk, katru dienu uzņemot 20 g olīveļļas.

Sargāt no gaismas un siltuma! Norāde uz iepakojuma - PGI (Protected geographical indication) – nozīmē garantētu olīvu izcelsmi - Krētas salā Grieķijā. Krētas salu uzskata par olīvkoku dzimteni, un “Koroneiki” olīvas tur tiek audzētas jau tūkstošiem gadu. Pēc ražas novākšanas olīvas rūpīgi pārlasa, nomazgā un bez siltuma padeves saudzīgi spiež eļļu, šādi maksimāli saglabājot vērtīgās sastāvdaļas. Augstais nepiesātināto taukskābju saturs šo eļļu padara par vērtīgu veselīga dzīvesveida sastāvdaļu.

Sastāvdaļas: Olīveļļa no bioloģiskās lauksaimniecības - Lauksaimniecība Grieķijā (skat. uz iepak.).

100 g vidējā uzturvērtība: enerģētiskā vērtība 3700 kJ / 900 kcal; tauki 100 g, tostarp piesātinātās taukskābes 16,1 g, mononepiesātinātās taukskābes 76,3 g, polinepiesātinātās taukskābes 7,6 g; ogļhidrāti 0 g, tostarp cukuri 0 g; olbaltumvielas 0g; sāls 0 g. Olīveļļas polifenolu saturs: vismaz 5 mg hidroksitirosola un tā atvasinājumu uz 20 g olīveļļas.