BIO Bezglutēna maisījums ātrās rīsu maizes pagatavošanai

4,56 €
Package: 
500g
Barcode: 
4015637823126
Sorry, this product is currently out of stock.
Producer

Rīsu maizes maisījums no pilngarudu rīsu miltiem, pagatavojams 60 minūtēs – 2 min. mīklas sajaukšanai, 58 min. – cepšanai. Bez rauga. Nesatur glutēnu. Sajaucot ar 500 ml ūdens var iegūt 850 g maizes.

Sastāvdaļas: pilngraudu rīsu milti* 39%, kukurūzas ciete*, kukurūzas milti*, kvinojas ierauga pulveris* 7% (pilngraudu kvinojas milti*, rīsu milti* 25%, ieraugs), saulespuķu sēklas*, linsēklas*, biezinātājs: baltās akācijas sveķi*, sezams*, jūras sāls, cepampulveris (irdinātājs: nātrija hidrogēnkarbonāts, skābuma regulētājs: monokālija tartrāts, kukurūzas ciete*), biezinātājs: ksantāns. Var saturēt sojas daļiņas. *Bioloģiskā lauksaimniecība ES/ārpus ES (kontroli veica: skat. uz iepakoj.)

Lietošana: pagatavošana cepeškrāsnī: cepeškrāsni uzsilda līdz 225C, sildošajā režīmā no augšas un apakšas, gāzes režīms – 4. Maisījumu sajauc ar 500 ml auksta ūdens un 2 min. maisa. Nav nepieciešams atstāt ievilkties vai miera stāvoklī. Masu uzreiz lej ietaukotā cepamformā – 24-26 cm biezumā. Mīklas augšpusi nogludina ar ūdeni. Mīklas virspusi var ieziest ar eļļu vai izkausētu margarīnu. Maizes formu ievieto krāsnī ūdens peldē. Maizi cep 5 min, tad visā garumā pa vidu dziļi iegriež. Atlikušās 53 min. maizi cep uz zemākā krāsns nodalījuma. Gatavu to uzreiz izņem no formas un atstāj atdzesēties uz restes. Automātiskajā maizes cepamajā krāsniņā: maisījumu sajauc ar 500 ml auksta ūdens un liek cepamajā tvertnē. Uztāda programmu „tikai cept” un cep to 70min. Rauga maize: 450ml auksta ūdens sajauc ar maisījumu un vienu paciņu sausā rauga. Mīklu ievieto cepamajā tvertnē. Pie mīklas mīcīšanas ļauj tai 2-3 reizes automātiski krāsniņā sajaukties, tā iegūstot oprimālo rauga masu. Ja iespējams, cept „ātrajā programmā”. Kraukšķīgie dālderi: maisījumu iemaisa 500 ml ūdens līdz izveidojas viendabīga masa. Ar tējkaroti uz cepampannas 4 cm attālumā vieu no otra izkārto lazdu riekstu lieluma mīklas piciņas. Ar mitras karotes palīdzību piciņas izlīdzina 1-2 cm biezumā un cep 200C apmēram 20 min. līdz dālderi kļūst zeltaini brūni. Atdzesē. No masas var pagatavot 80-100 gab. šādu gardumu.