Diet-food Shirataki širataki diētiskās nūdeles
Shirataki diētiskās nūdeles, neto 200g /bruto 270g.
Galvenā diētiskā nūdeļu sastāvdaļa ir konjac glikomanāts – ūdenī šķīstoša šķiedrviela, kas iegūta no konjac auga saknēm. Tā pirmsākumi meklējami 2000 gadu senā pagātnē Ķīnā un Japānā, kad no konjac saknēm sāka gatavot širataki jeb konjac nūdeles. Konjac pasta ir dabisks, ūdenī šķīstošu šķiedrvielu produkts ar ļoti zemu kalorāžu. Tā ir perfekta alternatīva kviešu pastas jeb makaronu ēdieniem. Nesatur glutēnu.
Lietošana: noliet šķīdumu un rūpīgi noskalot tekošā, siltā ūdenī. Uzkarsējiet vai apcepiet 2-3 minūtes un pievienojiet garšvielas, garšaugus un citu produktus pēc nepieciešamības. Pēc uzsildīšanas var likt uzreiz uz šķīvja.
Uzglabāt: vēsā, sausā vietā. Pēc atvēršanas uzglabāt ledusskapī, cieši noslēgtā traukā un izlietot 3 dienu laikā.
Sastāvs: ūdens 97%, konjac milti 3,4%, kalcija hidroksīds.
100g produkta satur:
- enerģētiskā vērtība 33kJ/8kcal;
- tauki <01g,
- no tiem piesātinātās taukskābes <0,1g;
- ogļhidrāti 1,1g,
- no tiem cukurs <0,2g;
- šķiedrvielas 1,8g,
- olbaltumvielas <0,3g,
- sāls <0,01g.