Ātrā BIO siera kūka ar kraukšķīgu pamatni

3,84 €
Iepakojums: 
485g
Svītrkods: 
4015637821498
Ražotājs

Nesatur glutēnu, piemērota vegāniem. Bioloģiskā lauksaimniecība. Maisījums paredzēts vienai apaļai siera kūkai. Pagatavošanas laiks 10 min., cepšanas laiks 50-60 min. Iepakojums satur: 295 g gatavā maisījuma pamatnei, 190 g maisījuma virskārtai.

Sastāvs:  bezglutēna pilngraudu auzu pārslas*, nerafinēts niedru cukurs*, kukurūzas ciete*, kanēlis.*kontrolēta bioloģiskā lauksaimniecība.

100g produkta satur: enerģētiskā vērtība 1617kJ/382kcal; tauki 3,1g, no tiem piesātinātās taukskābes 0,5g; ogļhidrāti 80g, no tiem cukuri 46,3g, šķiedrvielas 4,6g, olbaltumvielas 6,2g, sāls <0,01g.

Receptūras.

Sastāvdaļas ar olu un svaigo sieru. Nepieciešams: 125 g sviesta, 4 olas, 750 g svaigā krēmsiera vai mīksta biezpiena, ½ citronu sulas.

Sastāvdaļas vegānai kūkai. Nepieciešams: 125 g margarīna, 750 g dabīga sojas jogurta vai arī vaniļas piedevas un ½ citrona sulas.

Ātrā pamatne: Izkausētu sviestu vai margarīnu sajauc ar gatavo maisījumu, kas paredzēts pamatnei. Uz īsu brīdi masu atstāj mierā. Pārslveidīgo mīklu iepilda ietaukotā formā. Stingri piespiež pie pamatnes un maliņas paceļ 2 cm augstumā. Nesatraucieties, ja mīkla drūp, cepot tā kļūs stingra un kraukšķīga. Padoms: lai kārtīgi piespiestu mīklu pie pamatnes un maliņām, var izmantot samitrinātu ēdamkarotes aizmuguri.

Ātrais pildījums: ar putotāju kārtīgi sajauc olas, svaigo sieru un citrona sulu ar virskārtai paredzēto gatavo maisījumu. Olas dzeltenumu nav nepieciešams atdalīt no olas baltuma. Lai pagatavotu vegāno pildījumu, izmanto tam paredzētās sastāvdaļas, kuras tika minētas iepriekš.

Cepšana: siera vai jogurta pildījumu iepilda formās un izlīdzina. Iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 200C cep kūku 50-60 min., novietojiet kūku krāsns apakšējā daļā, tā kūka ātri kļūs kraukšķīga no apakšas, bet no augšas tik ātri nekļūs tumša. Kūka ir gatava, kad siera pildījums vidusdaļā ir pacēlies uz augšu. Ja cepat gāzes krāsnī, jāizmanto 3.režīms. Necepiet kūku, ar ieslēgtu gaisa cirkulāciju. Vegānā kūka ir gatava tikai tad, kad tā ir ieguvusi stingru konsistenci.

Variācijas.

Vegānā ābolkūka: 400 g sojas jogurta, 200 g ābolu biezeņa, nedaudz kanēļa, sāls un safrāna. Šokolādes siera kūka: papildus pievieno 2 ēd.k. šokolādes skaidiņu.

Mandeļu siera kūka: papildus pievieno 2 ēd.k. mandeļu skaidiņas vai mandeļu miltus. Ābolu siera kūka: papildus pievieno 1 rupji sarīvētu ābolu Siera kūka ar rozīnēm: papildus pievieno 2 ēd.k. (60 g) rozīņu. Kokosa siera kūka: papildus pievieno 5 ēd.k. kokosa skaidiņu. Vaniļas siera kūka: papildus pievieno šķipsniņu Burbona vaniļas. Citrona siera kūka: papildus pievieno 1 tējk. sarīvētas citrona miziņas.