Himalaju melnā sāls smalka

2,00 €
Iepakojums: 
500g
Svītrkods: 
4752113002407
Ražotājs

Melnā sāls ir īpašs indiešu vulkāniskā kalnu sāls veids. Sāli iegūst Himalaju kalnos, no vulkāniskajiem reģioniem Pakistānā un Indijā. Pirms 300 miljoniem gadu šajā vietā atradās okeāna dibens. Pēc tam, grandiozu ģeoloģisku izmaiņu rezultātā, okeāna dibens pacēlās un gigantiska spiediena rezultātā, sāls, kas nokļuva uz Zemes, uzsūca sevī apkārt esošo elementu īpašības, un tika pakļauta iekšējai transformācijai, kas to padarīja absolūti unikālu. 100% dabīgā, neapstrādātā, nerafinētais sāls nav attīrīts ar ķīmijas palīdzību un nesatur konservantus vai piedevas.

Melnais sāls bagāts ar jodu, kāliju, fluoru, sēru, dzelzi un citiem mikroelementiem. Bagātīgā dabiskā sastāva dēļ sāls pēc garšas nav tik sāļš un tajā pašā laikā vairāk noderīgs. Piemīt savdabīgs, specifisks aromāts, kurš atgādina vārītas olas dzeltenuma aromātu. Var aizstāt jūras un vārāmo sāli jebkurā ēdienā, kur pievieno sāli. Kaut gan sauc par melno sāli, tomēr tam ir sarkanīgi brūna krāsa, jo tas satur dažādus minerālus un dzelzi.  

Himalaju sāls saglabā pareizu vielmaiņu, organisma elektrolītisko līdzsvaru, attīra šūnas, veicina labāku barības pārstrādi, atšķirībā no parastās sāls, kas traucē visiem šiem procesiem. Melnajā sālī NaCl saturs zemāks nekā parastajā vārāmajā sālī, tāpēc tas veselīgāks no sāļu nogulsnēšanās viedokļa locītavām. Normālā daudzumā lietojot, melnais sāls neaizkavē šķidruma izdalīšanos no organisma, kā to dara citi sāls veidi.

Līdztekus jau minētajām īpašībām, Himalaju sāls stabilizē sirds un asinsvadu sistēmas darbību, izvada no organisma kaitīgās skābes, uztur cukura līmeni asinīs, attīra plaušas, stimulē imunitāti, normalizē siekalu daudzumu un kvalitāti, nostiprina ķermeņa kaulu un muskuļu struktūru, uzlabo miega kvalitāti, palielina seksualitāti, novērš vēnu varikozo paplašināšanos, uzlabo ēdiena garšas kvalitāti utt.

Izcelsmes valsts: Pakistāna

Nesatur ĢMO.