Plēkšņu (speltas) kviešu BIO vafeles
No maisījuma pagatavojamas 5-6 vafeles.
Nepieciešamās papildus sastāvdaļas: 150ml piena, 75g sviesta, 1 ola.
Pagatavošana: uzkarsēt vafeļu pannu. Plēkšņu kviešu maisījumu vafelēm sajaukt ar 150ml piena, 75g izkausēta sviesta un 1 olu un samaisīt viendabīgā mīklā. Gatavo mīklu cept vafeļu panna.
Sastāvs: plēkšņu kviešu milti** (tips 630) 68%, nerafinēts niedru cukurs**, cepampulveris (irdinātājs: nātrija hidrogēnkarbonāts, skābuma regulētājs: monokālija tartrāts, kukurūzas ciete*), kukurūzas ciete*, jūras sāls, vaniļa*. Produkts var saturēt glutēna vai sezama daļiņas *Bioloģiskā lauksaimniecība . **Biodinamiskā lauksaimniecība
100g produkta satur: enerģētiskā vērtība 1513kJ/357kcal; tauki 0,9g, no tiem piesātinātās taukskābes 0,1g; ogļhidrāti 77g, no tiem cukuri 29,3g, šķiedrvielas 2,5g, olbaltumvielas 8,4g, sāls 0,64g.