Stēvijas steviozīda koncentrāts ar rebaudiozīdu A 40%

4,96 €
6,20 €
Iepakojums: 
25 g
Svītrkods: 
4751020330054
Atvainojiet, šis produkts pašreiz nav noliktavā.
Ražotājs

Stēvija (Stevia rebaudiana Bertoni) sen jau ir pazīstama cilvēcei. Senie Paragvajas vietējie iedzīvotāji, Guarani indiāņi, gadsimtiem ilgi izmantojuši stēviju ēdienu pagatavošanā. Jo īpaši stēvija ir populāra Japānā, kur tā ieņem 40% no saldinātāju tirgus daļas, kā arī pieprasīta citās Pasaules valstīs, jo sevišķi ar cukura diabētu sirgstošo cilvēku vidū.

Eiropā stēvija ir plaši pieejama veikalos, internetā un kopš 2011. gada decembra ir oficiāli atļauta kā pārtikas saldinātājs, kas pašlaik ir vienīgā dabīgā alternatīva cukuram.

Stēvija ir daudzgadīgs zaļš kultūraugs, kas pieder asteru dzimtai. Tās bagātība ir saldās lapas, kas satur tādas vielas kā steviozīdu un rebaudiozīdu A (REB A), kuru koncentrācija augstvērtīgajos stēvijas produktos sastāda vismaz 95%, kas attiecībā pret cukuru ir aptuveni 1:300.

Zinātniskie pētījumi par stēviju un pasaules pieredze apstiprina:

  • stēvijas koncentrāti ir aptuveni 300 reizes saldāki par cukuru,

  • nesatur ogļhidrātus un glikēmiskais indekss ir nulle,

  • praktiski nesatur kalorijas,

  • neizmaina cukura līmeni asinīs,

  • stēvija ir 100% dabīgs produkts.

Stēvijas produkti ir piemēroti dažādām cilvēku grupām (veselīga dzīvesveida piekritēji, cilvēki ar lieko svaru vai tendenci uz to, cukura diabēta pacienti). Kā liecina zinātniski pētījumi, cukura diabēta pacientiem iekļaujot stēvijas preparātus speciālajās diētās, cukura līmeņa regulācija noris krietni veiksmīgāk.

Sastāvs: Stēvijas steviozīds 100% ar rebaudiozīdu A 40%

Mikrobioloģiski tīrs, atbilst ES ārstniecības grāmatas 2.8.13 prasībām, brīvs no pesticīdiem un citām kaitīgām vielām.

Devas: Lietot attiecībā pret cukuru 1:250; Koncentrāts tiek izmantots konditorejas izstrādājumu, tēju, kafiju, sīrupu, ievārījumu, kompotu pagatavošanā.

Steviozīda saldums attiecībā pret cukuru sastāda 1:250, 100g steviozīda koncentrāta aizvieto 25kg cukura. Rebaudiozīda A īpatsvars nosaka koncentrāta garšas īpasības. Jo lielāko daļu koncentrāta sastāda rebaudiozīds A, jo garša ir maigāka.
Stēvijai piemīt arī konservanta īpašības. Koncentrātam nav stēvijas piegaršas.