Diļļu sēklu eļļa
Auksti spiesta, filtrēta augu eļļa satur maksimāli daudz taukos šķīstošu, bioloģiski aktīvu vielu. Tāpēc tās lietošanas laiks, atbilstoši ES normatīviem, ir noteikts ne ilgāks kā 6 mēneši. Savukārt, pieminēto bioloģiski aktīvo vielu klātbūtne eļļā, būtiski paaugstina tās lietošanas vērtību.
Lietošana veselībai: Diļļu sēklu eļļa ir lietojama, pārēšanās gadījumos, ir noderīga risinot gremošanas problēmas pieaugušajiem, mazinot žagas, gāzu uzkrāšanos, aizcietējumus.
Lietošana kulinārijā: Diļļu sēklu eļļu var lietot maizes izstrādājumu gatavošanā, mērcēs, gaļas un zivju ēdienos.
Eļļas saturs: Eļļa satur karvonu, nelielu daudzumu riboflavīna, niacīna, cinku, fosforu, dzelzi, magniju, nātriju un kāliju.
Uzmanību! Lietojot eļļas ārstnieciskiem mērķiem, tiek rekomendēts konsultēties ar speciālistiem.