Godži ogas

5,93 €
Упаковка: 
200g
К сожалению, данного товара сейчас нет в наличии.
Производитель

Šodien, vairāk nekā jebkad agrāk, mēs novērtējam Superfoods produktu augsto uzturvērtību un to nozīmi labas veselības un pašsajūtas uzturēšanai un saglabāšanai ne tikai šodien, bet arī nākotnē.
Viens no tādiem produktiem ir Goji ogas, kas satur unikālu, veselību veicinošu uzturvielu kopumu. Jaunākie pētījumi apstiprina, ka Goji pelnīti gadusimtos cildinātas kā spēkpilna dabas dāvana.

Goji ogas ir atklājums un sensācija Rietumos - leģendāra un gadu tūkstošiem pārbaudīta vērtība Austrumos, kas nodrošina aktīvu, veselīgu un ilgu mūžu, kā arī ir līdzeklis pret  tūkstošiem slimību. 
Tās tiek dēvētas arī par laimes ogām, kas aizdzen grūtsirdību, uzlabo miegu, garastāvokli un emocionālo labsajūtu. 
Augstā antioksidantu, minerālvielu, vitamīnu, aminoskābju un citu vērtīgu aktīvo vielu satura dēļ Goji ogas dēvē gan par nevīstošas jaunības eliksīru, gan Himalaju iedzīvotāju ilgmūžības noslēpumu.

Eiropā visbiežāk sastopamās ogas ir audzētas ĶTR Ningxia provincē. Ogas tiek audzētas atbilstoši Eiropas Savienības prasībām, ko apliecina Eurofins sertifikāts, kas garantē augstu drošību un kvalitāti.
Goji (Godži) ir nakteņu dzimtas krūmājs Lycium barbarum L ar iegarenām, sārtām, saldskābām ogām. 
Kaltētas ogas uzturā lieto līdzīgi kā rozīnes.

Kāpēc lietot Goji ogas:

  • Tās ir vienas no bagātākajām vitamīna C un antioksidantu augu izcelsmes avotiem uz planētas
  • Tās aizsargā un stiprina aknas, nieres, redzi
  • Tās uzlabo seksuālo funkciju (libido) un auglību
  • Tās uzlabo imūnsistēmu
  • Tās uzlabo asins cirkulāciju
  • Tās veicina ilgmūžību – palēlina novecošanās procesus un veicina šunu atjaunošanos
  • Tās palielina vielmaiņas aktivitāti –  dedzina taukus un labvēlīgi ietekmē gremošanu, tādā veidā veicinot liekā svara samazināšanos
  • Mononepiesatināto (labo) tauku, šķiedrvielu un fitosterīnu mijiedarbība labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu, un gremošanas trakta veselību
  • Sauja Goji ogas noderēs, ja jūtat - saaukstēšanās vai gripa ir klāt.

Goji ogas satur:

  • 33 minerālvielas (makro un mikroelementus)
  • 18 aminoskābes, tai skaitā neaizstājamās, no tām 
  • triptofānu, kura uzlabo miegu, garastāvokli un emocionālo labsajūtu, nepieciešama „laimes hormona” serotonīna un „miega hormona” melatonīna sintēzei;
  • izoleicīnu – atjauno muskuļu audus pēc treniņiem, kā arī palīdz regulēt cukura līmeni asinīs. Tā piedalās hemoglobīna ražošanas procesā, kā arī asins sarecēšanas nodrošināšanā
  • 6 svarīgākos vitamīnus – C, A, B1, B2, B6, E)
  • 8 polisaharīdus, kas aktivizē un atbalsta imūnsistēmu, palīdz šūnām atjaunoties, palēninot novecošanās procesus. Tās piedalās arī normāla cukura un holesterīna līmeņa uzturēšanai asinīs
  • 6 monosaharīdus
  • 5 nepiesātinātās taukskābes, t.sk. neaizstājamās taukskābes. Tās labvēlīgi ietekmē smadzeņu un nervu sistēmas darbību, ādas veselību, veicinot kolagēna veidošanoa un uzturot ādas mitrumu.
  • Šķiedrvielas, kas rada pilnuma sajūtu un attur no pārēšanās
  • Fitosterīnus, svarīgākais - beta-sitosterīnu, kas ir nozīmīgs holesterīna līmeņa regulētājs
  • Antioksidantus – fenolus un 5 karotinoīdus, t.s. beta-karotīnu un zeaksantīnu, luteīnu, likopēnu, ksantofilīnu.
  • 70-75% no kopējā antioksidantu daudzuma ir zeaksantīns, kura galvenais uzdevums ir aizsargāt acs tīkleni, absorbējot zilo gaismu un darbojoties kā antioksidants. Lietojot Goji ogas, kas satur zeaksantīnu, var samazināt risku saslimt ar vecumu saistītās mākulas deģenerāciju (VMD), kas ir par cēloni redzes zudumam un aklumam cilvēkiem pēc 65 gadu vecuma.
  • Ievērojamā antioksidantu koncentrācija Goji ogās palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem, kas bojā organisma šūnas un audus oksidējot tos. Brīvie radikāļi ir viens no galvenajiem faktoriem, kas paātrināt novecošanās procesus. Tie ievaino šūnu DNS, kā rezultātā rodas dažādas saslimšanas, risks saslimt ar vēzi. Organismam gan ir pašaizsardzības sistēma, bet jo vecāki mēs kļūstam, jo vājāka tā kļūst. Tādēļ, lietojot dabas produktus ar augstu antioksidantu līmeni - Goji ogās tas ir ļoti augsts - mēs varam palēnināt organisma novecošanos, samazinot brīvo radikāļu iedarbību. 

100 g produkta satur: 

  • 13,6 g olbaltumvielu 
  • 57,8 g ogļhidrātu
  • 12,2 g šķiedrvielu
  • 112 mg kalciju
  • 1132 mg kāliju 
  • 9 mg dzelzs
  • 2 mg cinka
  • 50 µg selēna
  • 1,3 mg vitamīnu B2 (riboflavīnu)
  • 68,9 mg vitamīnu C
  • 7 mg beta-karotīnu
  • enerģētiskā vērtība 302 kcal

Kaltētas Goji ogas lieto apmēram sauju (10-20 g) dienā, ieteicams uzsākt pakāpeniski, kā arī pielieto līdzīgi rozīnēm: pievienojot sausajām graudaugu brokastīm, putrām, sacepumiem, saldajiem ēdieniem, mīklai,  cepot kēksus, mufinus un tml.

Interesanti: Pusmūža un vecāka gada gājuma ķīnieši ir iecienījuši Goji ogu uzlējumu: 50-100 g kaltētu ogu liek degvīna pudelē un iztur pāris mēnešus. Esot ļoti efektīvs muguras un kāju sāpju gadījumos, kā arī citām kaitēm.

Lietojot Goji ogas, piesardzība būtu jāievēro:
- Tiem, kam ir ziedputekšņu alerģijas
- Grūtniecēm
- Tiem, kas lieto diabēta un asinsspiedienu pazeminošus medikamentus, kā arī zāles, kas šķidrina asinis. Iespējama mijiedarbība.