Kā izvēlēties dezodorantu?

Tuvojoties gada siltākajai sezonai, arvien aktuālāks kļūst arī ķermeņa sakaršanas un svīšanas jautājums. Kāpēc mēs svīstam? Kāpēc sviedri nepatīkami ož? Vai pretsviedru līdzekļi nav kaitīgi veselībai? Pēc kādiem principiem izvēlēties pretsviedru līdzekli?

Tad nedaudz teorijas iesākumā!

Svīšana: normāls, fizioloģisks process organismā, kur galvenā nozīme ir pasargāt ķermeni no pārkaršanas un stabilizēt ķermeņa temperatūru. Nevēlams aromāts sviedros veidojas baktēriju darbības rezultātā. Sviedri paši ir bez aromāta. Šeit var līdzēt antiperspiranti, kas bloķē svīšanu, BET to sastāvā ir pievienotas vairākas spēcīgas aktīvās vielas, kas var atstāt kaitīgu ietekmi uz organismu, piemēram:

Alumīnija hlorhidrāts - sāls ar spēcīgu spēju absorbēt mitrumu un bloķē sviedru dziedzeru atveres ādā.

Ftalāti – piedalās produkta konsistences veidošanā un padara līdzekli vieglāk lietojamu uz ādas. Ftalāti nevēlami iedarbojas uz dabīgo hormonu darbību endokrīnajā sistēmā.

Talks – absorbē sviedrus un tiek pievienots kā krāsviela, bet var saturēt azbestu (kā šīferis), kurš ir kaitīgs veselībai.

Triktozāns – antibakteriāls līdzeklis, bet uzkrājas audos un nevēlami ietekmē dabīgos procesus organismā.

BHT – dezodarantos lietots kā konservants aromāta un krāsas saglabāšanai ar pretvīrusu un pretmikrobu iedarbību, tomēr pastāv bažas par šīs vielas kancerogēno iedarbību.

Propilēnglikols – piedalās produkta konsistences veidošanā un mitruma uzturēšanā tajā. Kairinoši iedarbojas uz ādu.

Parabēni – konservanti ar spēju iznīcināt baktērijas un sēnītes. Uzkrājas audos, ietekmē endokrīno sistēmu un iespējama kancerogēns iedarbība.

Smaržvielas – termins, kas sevī iekļauj simtiem dažādu ķīmisko vielu. Vai mums tas nepieciešams, īpaši, ja netiek precizēts aromātvielas sastāvs?

Vai tu zināji?

Ja visu ķermeni pārklātu ar antiperspirantiem, organismam tiktu liegti dabīgie termoregulācijs procesi, kas novestu pie pārkaršanas un pat letāla iznākuma?

Izklausās skarbi, bet nozīmīgos brīžos svīšana un nevēlamais aromāts ir tik traucējošs. Varam tevi nedaudz nomierināt. Mums ir pāris padomi, kam pievērst uzmanību iegādājoties līdzekli pret nevēlamo sviedru aromātu un nekaitēt veselībai.

Veselībai draudzīgāki par antiperspirantiem ir dezodoranti, kuri nebloķē sviedru poras, tie darbojas ādas virspusē, neļaujot veidoties baktērijām un būtiski ierobežojot nevēlamā aromāta veidošanos, kā arī neiejaucas ķermeņa dabīgajos termoregulācijas procesos.

Dabīgie dezodoranti.

Dabīgo dezodorantu sastāvā ir tikai veselībai labvēlīgas sastāvdaļas ar antibakteriālu iedarbību- ēteriskās eļļas, augu ekstrakti, minerālu kristāli, reizēm alkohols. Šie dabīgie un nekaitīgie kokteilīši var būt arī efektīvāki par konvenciālajiem dezodorantiem.

SekoEko klientu un pašu darbinieku iecienītāko dezodorantu topā ir Lavera dezodoranti, kas ne vien atspoguļo Vācijas pedantisko attieksmi pret sastāvdaļu izvēli, bet arī piesaista ar kvalitāti askētiskā ietvarā. Piedāvājumā dezodoranti bez aromāta un vairāki dabīgi aromatizētie līdzekļi cīņai ar nevēlamo sviedru aromātu, kā arī dezodorants vīriešiem.

Aktīva dzīvesveida cienītāji iecienījuši My Mind &Body dezodorantu, jo spēj saglabāt patīkamu aromātu pat pie intensīvas slodzes. Tas ne tikai aizsargās visu dienu no nepatīkamā aromāta,bet arī baros jūsu ādu,jo satur mitrinošas un barojošas sastāvdaļas, piemēram, kokosriekstu eļļu un šī sviestu,tikmēr sastāvā esošā soda nogalinās baktēriju dēļ kā rodas nepatīkamais aromāts.Tējas koka ēterisķā eļļa papildus dos antibakteriālo aizsardzību un svaigu aromātu.

Urtekram pazīstami un jau stabili atzīti organiskie dezodoranti, kuru  sastāvā esošie dabīgie minerālu sāļi pasargā no baktērijām, bet alveja un glicerīns rūpējas par padušu maigo ādu. Efektīva aizsardzība pret nevēlamo aromātu, plašā aromātu klāstā, lai ikviens atrastu savai gaumei atbilstošu.

Bioturm ir viens no efektīvākajiem pretsviedru līdzekļiem SekoEko, kas savu popularitāti parāda īpaši gada siltākajos mēnešos.

Vieni no jaunākajiem dabīgajiem dezodorantiem SekoEko plauktā ir Benecos produkti-atsvaidzina un neitralizē nevēlamo aromātu. Sastāvā ir Alpu avotu ūdens un BDIH sertificētas sastāvdaļas, kas apliecina dabīgo dezodorantu sastāvu.

Nāc uz SekoEko un izvēlies savu īsto dezodorantu!