Ceilonas kanēlis!

06/08/2021 - 11:50

Ceilonas kanēlis. Kāpēc tas ir īpašs un ar ko atšķiras no parastā kanēļa?
Daudzi nemaz nezina, ka pastāv vairāki kanēļu veidi un katrs no tiem ir ļoti atšķirīgs. Kanēlis patiesībā ir žāvētas kanēļkoku zaru mizas, kas sava aromātiskuma dēļ tiek izmantotas kā garšviela. Kanēlim raksturīgs saldens aromāts un nedaudz asa, rūgtena garša. Populārākie ir divi kanēļa veidi – Ceilonas, kas patiesībā ir īstais kanēlis, un Ķīnas (kasija). Ceilonas kanēlim ir visaugstākā kvalitāte,
Tīra Ceilonas kanēļa pasaules tirgū ir maz, jo tas ir dārgāks. Visbiežāk ikdienas lietošanai tirgotāji piedāvā īstā kanēļa un neīsto sajaukumu. Ārstnieciskās īpašības piemīt tikai Ceilonas kanēlim. Tā miziņā ir daudz ēterisko eļļu, kas uzmundrina, vairo enerģiju un darbaspējas, stimulē smadzeņu darbību. Šim kanēlim piemīt arī sildoša un antibakteriāla iedarbība, tas satur daudz vērtīgu antioksidantu, dzelzs un magniju. Kā atšķirt īsto kanēli no neīstā? Pirmkārt, pēc cenas – Ceilonas kanēlis ir dārgāks. Otrkārt, pēc miziņas. Ceilonas kanēļa standziņām miziņa ir gluda, plāna, skaisti sarullējusies. Treškārt, samaļot miziņas – neīstais kanēlis samalts ir raupjāks, tam ir rūgtenāka garša, tumšāka krāsa.
https://sekoeko.lv/lv/produkti/malts-ceilonas-kanelis-bio