Eritritols - bezgrēka saldinātājs

04/21/2022 - 09:25

Eritritols ir organisks savienojums, cukura spirts, ko izmanto kā pārtikas piedevu un cukura aizstājēju. Dabiskā formā tas atrodams melonēs, bumbieros, vīnogās un citos augļos un dārzeņos. Komerciāli to iegūst fermentējot kukurūzu un citus cieti saturošus produktus. To var droši lietot cilvēki, kas cieš no diabēta. Pat liels daudzums eritritola nepalielina insulīna un glikozes līmeni asinīs.

Eritrtiols ir lieliska alternatīva cukuram - pat temperatūrā, kas augstāka par 180 ° C, tas nezaudē savas īpašības un tādēļ to izmanto konditorejā.

Eritritols nemaina pH līmeni mutē un līdz ar to neveicina kariesa attīstību, tāpēc šis saldinātājs bieži tiek iekļauts zobu pastu sastāvā.

https://sekoeko.lv/.../diet-food-saldinatajs-eritritols