Kurkumas noslēpums

Jau tūkstošiem gadu kurkuma tiek lietota Indijas un Ķīnas medicīnā kā neatņemama sastāvdaļa veselības uzlabošanā un arī kā sastāvdaļa katras dienas ēdiena reizēs. Kurkuma ir ļoti vērtīga dažādu slimību ārstēšanā jo satur antioksidantus, olbaltumvielas, šķiedrvielas, taukvielas, niacīnu, vitamīnus C,E,K, kalciju, varu, dzelzi, magniju un cinku.

Audzējs. Visplašāk lietotais ājurvēdas dziedniecības līdzeklis. Nevienai citai uztura sastāvdaļai nav tik spēcīgas pretiekaisuma iedarbības. Pierādīts, ka kurkuma aizkavē resnās zarnas vēža, priekšdziedzera, plaušu, aknu, kuņģa, krūts, olnīcu, galvas smadzeņu audzēja un leikēmijas attīstību. Tā kavē jaunu asinsvadu veidošanos, novērš iekaisumu un rosina vēža šūnu pašnāvības procesu – apoptozi.

Artrīts. Kurkumīns iznīcina organismā brīvos radikāļus. Atvieglo reimatisma sāpes locītavās.

Diabēts. 2009. gadā žurnāls Biochemistry and Biophysical Research Communications publicēja rakstu, ka kurkumā esošās aktīvās vielas 100 000 reižu labāk iedarbojas uz glikozes uzņemšanu šūnā nekā zāles. Turklāt – kurkuma palīdz ārstēt aizkuņģa dziedzeri, atjaunot aknu šūnas un uzlabot vispārējo veselību. Tiek samazināts gan iekaisums, gan oksidatīvais stress 2 Tipa diabēta pacientiem. 

Holesterīns. Zinātnieki 2008 gadā veica pētījumu (žurnālā Drugs in R&D), kas atklāja, ka kurkumas ekstrakts pacientiem ar endotēlija disfunkciju jeb bojātām asinsvadu sieniņām – savu saudzējošo un ārstējošo efektu veic tik pat labi cik dārgie un ķīmiskie preparāti.

Viena karote dienā tavai veselībai - BIO kurkumas saknes sula