Iepazīsties - anīsa sēklas

Anīsa sēklas- pikantu garšu, saldu aromātu un veselību veicinošas.

Pateicoties klientu interesei, mūsu piedāvājumā ienāk jaunumi. Tā mūsu plauktos ir nokļuvušas anīsa sēklas, kuras pārsteidz ne vien ar savu savdabīgo, pikanto garšu un saldeno aromātu, bet tās ir arī lielisks minerālvielu, vitamīnu avots un izmantojamas veselības uzlabošanai.

Anīsa sēklas satur C un A vitamīnus, dzelzi, kalciju, varu, kāliju, mangānu, cinku, magniju, kā dēļ tās lieti noderētu ikviena uzturā, kuru skārušas sirdsdarbības vai asinsspiediena problēmas. 25 grami anīsa sēklu dienā apgādā organismu ar nepieciešamo dzelzs daudzumu.  Anīsa sēklas tiek lietotas bronhīta un astmas gadījumā, pie gremošanas traucējumiem, kā arī cīņā ar kolikām un sliktu dūšu.

Anīsa sēklas savu garšu pastiprina, tās vispirms apcepot. Lai arī uzturā var lietot gan anīsa lapas, gan eļļu, vispopulārākās ir anīsa sēklas, kuras tiek pievienotas kā pikantiem, tā saldiem ēdieniem sava īpašā, saldenā aromāta dēļ, par kuru rūpējas sēklās esošā ēteriskā eļļa anetols. Garšviela lieliski sader kopā ar kanēli, ingveru, krustnagliņām, dažādiem pipariem, ķimenēm, muskatriekstu, ķiplokiem, tādēļ anīsa sēklas iederas zupās, dažādās mērcēs, kūkās, biskvītos, konditorejas izstrādājumos, maizēs, dzērienos.

Saldākam miegam ½ tējkaroti maltu anīsa sēklu pievieno glāzei silta piena, samaisa un lēnām izdzer.

Vēdera labsajūtai un cīņai pret klepu gatavo anīsa sēklu tēju- 1 tējkaroti sēklu aplej ar 200ml karsta ūdens, ļauj ievilkties 10-15 minūtes un dzer 2-3 tases dienā.

Pret galvassāpēm palīdzēs maisījums, kas pagatavots no 2 karotēm maltu anīsa sēklu, 2 karotēm maltu krustnagliņu un 1 karotes maltu ķimeņu. Nepilnu tējkarotei pirms brokastīm un pusdienām šāda maisījuma mutē atšķaida ar siekalām un norij.