Čia sēklu eļļa 100%

3,69 €
Package: 
110ml
Barcode: 
4751007720304
Sorry, this product is currently out of stock.
Producer

Sastāvs:

  • Piesātinātās taukskābes : palmitīnskābe(7%), stearīnskābe (3.23%) .
  • Mononepiesātinātās taukskābes : oleīnskābe(7.48%) ( omega 9) .
  • Nepiesātinātās taukskābes : linolēnskābe (60.8%) ( omega 3) , linolskābe (20.47%) ( omega 6).
  • Omega 3 un omega 6 čia sēklu eļļā ir ideāli piemērotā attiecībā 3:1.
  • Vitamīni : A un E.

Veselībai:

Plaši visā pasaulē veikti pētījumi liecina, ka omega-3 taukskābes var nodrošināt aizsardzību pret sirds un asinsvadu slimībām. Šo kardioprotektoru ietekmē tiek novērsta asins recekļu veidošanās un tiek mazināti artēriju sieniņu iekaisumi.    Sakarā ar tās spēcīgajām pretiekaisuma īpašībām, chia sēklu eļļa kļūst aizvien populārāka kā uztura bagātinātājs cilvēkiem ar locītavu problēmām. Omega-3 taukskābēm piemīt pretiekaisuma īpašības Ir pierādīts, ka čia sēklu eļļas lietošana palīdz samazināt locītavu sāpes un uzlabo locītavu kustīgumu reimatoīdā artrīta pacientiem.

Kosmētikā:

Čia sēklu eļļai piemīt arī pretiekaisuma un ādu nomierinošas īpasības, tādēļ tā ir brīnišķīgi piemērota iekaisušai, apsārtušai, jūtīgai ādai.

Šī eļļa palīdz stabilizēt ādas dabisko hidrolipīdu slāni, novēršot pārlieku taukošanos vai sausumu. Čia sēklu eļļa ir viegla, tā neveido taukainu, līpīgu vai nepatīkamu slāni uz ādas- viegli iesūcas, neaizsprosto poras, tādēļ piemērota visiem ādas tipiem.

Šo eļļu var lietot tīrā veidā- kā kopjošu līdzekli sejas, ķermeņa ādai, vai kombinācijā ar citām eļļām, krēmiem, želejām. Čia sēklu eļļa ir ne tikai lielisks sejas un ķermeņa kopšanas līdzeklis, bet arī brīnišķīgi piemērota roku ādas, īpaši sausu, iekaisušu, saplaisājušu kutikulu kopšanai- piliens šīs eļļas mīkstinās sauso ādu, veicinās dzīšanu, uzlabos kutikulu elastību.

Matu kopšanās čia sēklu eļļa ir lieliski piemērota kā maska pirms mazgāšanas  (īpaši sausiem, nedzīviem, ķīmiski apstrādātiem vai krāsotiem matiem) kopā ar babassu, kokosriekstu, makadamijas vai avokado eļļām, matu maskās, serumos, kā arī pēc mazgāšanas tīrā veidā kā matus nogludinošs serums. Čia sēklu eļļa nepadara matus smagus vai taukainus, piešķir tiem mirdzumu, atjauno elastību un mata dabisko aizsargslāni.

Kulinārijā:

Čia eļļa ir ideāla sastāvdaļa veselīgu salātu mērcēs.

Čia eļļa piešķir papildus uzturvērtību un veselību veicinošas īpašības visiem zaļo kokteiļu veidiem.

Čia sēklu eļļu nav ieteicams karsēt temperatūrā augstākā par 50 gādiem pēc Celsija. Tai nav spēcīga,

īpatnēja aromāta, tikai viegla eļļas-riekstu smarža.